Jadę niedługo do peru i poszukuję

Forum nieruchomości w Peru. Andyjski kraj pełen historii, oraz egzotycznej kultury. Peru to nie tylko destynacja na wakacje w Ameryce Południowej i odwiedzenie Machu Picchu w Andach, ale także miejsce, które można brać pod uwagę na zakup nieruchomości zagranicznej i emigrację. Podziel się z nami informacjami i opiniami jak żyje się na codzień w Peru. Jakie są możliwości zakupu tam mieszkania, domu lub działki. Jak obcokrajowiec może zakupić nieruchomość, czy są restrykcje dotyczące nabywania ziemi przez obcokrajowca.
Daj nam odpowiedź jakie są ceny nieruchomości w Peru? Jak wynająć mieszkanie w Peru, jak zarezerwować apartament na wakacje w Peru? Ile kosztuje projekt domu, ile prawnik i notariusz. Ilu Polaków mieszka w Peru na stałe?
Zapraszamy na Dom bez Granic do dyskusji i zamieszczania swoich ogłoszeń i opinii o Peru. Forum z peruwiańskich miast: sławne Cuzco, Lima, Pucalipa, Huancayo, Chimbote, Iquitos w Amazonii, Piura, Chiclayo, Trujillo, oraz Arequipa. Polskie forum o Peru! Bienvendo a Peru!

Jadę niedługo do peru i poszukuję

Postprzez Natalia88 » 21 mar 2017, o 13:20

Wybieram się za parę dni do Peru. Ale tez myślę o tym aby zapisać się tam na kurs języka hiszpańskiego. Czy ktoś ma jakieś namiary na szkoły hiszpańskiego w Limie lub innych miastach w Peru. Chętnie tez spotkałabym się z Polakami i Polonią w Peru. Gdzie ich szukać. Dziękuję za informacje.
Natalia88

Re: Jadę niedługo do peru i poszukuję

Postprzez tomaszmarte » 25 lis 2017, o 04:09

Cześć Natalia,
W Limie szkół językowych jest mnóstwo, więc bez problemu po tygodniu pobytu jakąś znajdziesz. Nie potrzeba niczego załatwiać wcześniej przez internet, bo na pewno będzie drożej.
Dobrą opcją byłoby dla Ciebie mieszkanie z Polakami, lub Peruwiańczykami mówiącymi po polsku. Jest ich kilku w Limie. Gdybyś potrzebowała kontaktu do takich osób to do mnie napisz, to najlepszy sposób na naukę języka.
Gdybyś chciała zobaczyć Peru turystycznie: http://peruexpedicion.com/
Gdybyś chciała poczytać o życiu w Peru: http://southamerica.blog.onet.pl/

A ja zwyczajnie zapraszam na kawę ;)
Marcin
tomaszmarte

Powrót do Peru