Forum nieruchomości w Albanii. Czy warto inwestować w Albanii? Opinie Polaków o Albanii i życiu codziennym w tym kraju. Wypowiedzi i doświadczenia osób związanych z podróżą do Albanii i możliwością zakupu nieruchomości w tym kraju. Także posty i wypowiedzi osób które odwiedziły Albanię na wakacjach. Wynajem wakacyjny apartamentów i domów w Albanii. Podróż, wizy, emigracyjne przygody i wszystko co związane z podróżą do Albanii. Możliwości i perspektywy dla inwestora w Albanii. Polak i obcokrajowiec w Albanii? Rzeczywistość, ceny i biurokracja w Albanii. Mieszkasz w Albanii na co dzień? Podziel się z czytelnikami naszego forum dyskusyjnego "Dom bez Granic" jak mieszka się w Albanii? Ile kosztuje wynajęcie mieszkania, a ile kosztuje metr kwadratowy w Tiranie, a ile w miastach Albanii nad Morzem Śródziemnym. Bezpieczeństwo i aspekty związane z pobytem i ewentualną przeprowadzką do Albanii? Doradztwo i consulting na europejskim rynku nieruchomości? Czy Albania to kraj wschodzący i okazja do dobrej inwestycji w Europie? Handel i polskie firmy w Albanii. Koszty zakupu domu w Albanii, podatki i opłaty. Znasz ten kraj? Podziel się z nami praktycznymi opiniami o Albanii. Polskie forum o Albanii z miast: Tirana, Berat, Kawaja, Lushnja, Fier, Elbasan, Wlora, Szkodra i Durres.
przez Baryla » 31 maja 2015, o 08:55
A austriackiej prasie wyczytałem o inwestycjach w Albanii. Być może warto jest zainteresować się tym rynkiem nieruchomości. Nigdy nie byłem w tym kraju, ale może w tym roku nawet z ciekawości bym się wybrał do Tirany i na wybrzeże. Czy istnieją jakieś polskie firmy pośredniczące w sprzedaży nieruchomości w Albanii?
Z kim się skontaktować. Dzięki za każde.
-

Baryla
-
-
przez andrewlato » 18 cze 2015, o 18:50
Witam,
Posiadam nieruchomosci w Albanii. Pierwszego zakupu dokonalem w 2009r apartament w miejscowosci Orikum. Mam troche wiedzy na ten temat. Osobiscie unikalbym jakichkolwiek agencji. Pierwszy apartament kupilem(off plan) wlasnie przez agencje Balkimo -kompletna porazka-klamstwa od A do Z, brak informacji, brak kompetencji itp. Reszty nauczylem sie juz na miejscu. Warto widziec co sie kupuje, i rozmawiac bezposrednio z deweloperem przez ustawiona lokalna osobe bo inaczej mozna zaliczyc wala. Sprawy notarialne podobne jak w Polsce. Aktualnie nie ma podatku od wzbogacenia. Wynajmowalem moje apartamenty oprocz jednego ktory byl tylko na uzytek wlasny. Zwrot dla inwestora zalezy od marketingu. Klienci z Polski lubia tu przyjezdzac bo jest niedaleko a ceny w porownaniu z Chorwacja sa smiesznie niskie. Rynek zaczyna sie troche podnosic po upadku w 2010r no i inwestycje z EU ida do przodu. Wiec dlugoterminowo cos z tego bedzie. Pozdrawiam
-
andrewlato
-
-
przez Baryla » 21 cze 2015, o 11:36
Witam Andrewlato
Dziękuję za informacje.
Chętnie wybrałbym się na wakacje. Przy okazji może coś bym obejrzał do kupienia.
Ma Pan może jakieś zdjęcia tych apartamentów na wynajem, albo linka do strony.
Dziękuje i pozdrawiam
Maciek.
-

Baryla
-
-
przez andrewlato » 24 cze 2015, o 19:48
Witam Panie Macieju,
Prosze poszukac na allegro, world-estates.com oraz mojawyspa.co.uk. Mam tam gdzies jedno z moich mieszkan z ladnymi zdjeciami. Sprobuje cos tutaj zaladowac jak sie uda aby inni tez widzieli. Przebywam teraz w Orikum-Albania na wakacjach, i przy okazji pokazalem moje mieszkanie dwom zainteresowanym osoba. Jezeli bedzie Pan potrzebowal informacji to chetnie udziele przez telefon po powrocie do UK po 27 czerwca. Moj numer 00447809115089 Andrzej
Trzeba przyjechac i zobaczyc co sie kupuje i jaka jest okolica. Sa tu miejsca po 400euro za m2 ale standardy tragedia plus lokalizajca nie do wynajecia. Cos ladnego nad morzem kosztuje 700Euro+ za m2 wiec duzo taniej niz na polnoc od Albanii.
Pozdrawiam
Nici z tego uploadu...za duze pliki i za slaby server....
-
andrewlato
-
-
przez Joanna » 16 sie 2017, o 05:54
Serdecznie zapraszam do zakupu nieruchomości w Albanii bezpośrednio od dewelopera
-
Joanna
-
-
przez Critsoff » 28 wrz 2021, o 19:23
Dziękuję Ci!
-
Critsoff
-
-
Powrót do Albania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości