Witam serdecznie. Mój post pojawia się na forum "Dom bez Granic" z takiego względu, iż usilnie poszukuję polskiego agenta nieruchomości na Gold Coast w Australii. Chciałbym koniecznie nawiązać kontakt z osobą mówiącą po polsku z tego rejonu. Wim iż to gorący temat na rynku nieruchomości w Australii i jestem zainteresowany inwestycją i zakupem apartamentu albo domu na Gold Coast. Potrzebuję kogoś aby wprowadził mnie w zagadnienie cen, podatków i podesłał mi jakieś konkretne oferty. Chciałbym wyjechać z Polski już wkrótce. Mam wkrótce ukończone 55 lat i wiem iż w Australii można się starać o tzw. retirement visa, czyli wiza dla niezależnych finansowo emerytów. Osób niezależnych finansowo, które mogą się w Australii utrzymać i sobie tam mieszkać. Mógłbym mieć problem tylko z językiem angielskim. Szukałem godzinami w internecie, ale nie udało mi się żadnych Polaków z Australii znaleźć obeznanych z tym tematem. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc. Proszę o odpowiedzi na forum poniżej. Myślę iż to bardzo ciekawy temat, który zainteresuje wiele osób w Polsce i nie tylko. Po prostu potrzebuję się wszystkiego dowiedzieć o nieruchomościach w tamtym regionie Australii. Blisko Brisbane, na które można dość łatwo dolecieć. Będę niezmiernie wdzięczny za jakikolwiek informacje. Proszę o wyczerpujące informacje i kontakt. Chciałbym tutaj rozpocząć dyskusję z Polakami mieszkającymi w Australii na stałe. Czy to dobry pomysł? Ile kosztuje utrzymanie w Australii? Ile realistycznie kosztuje utrzymanie mieszkania/domu w Queensland? Ile trzeba na posiłki i wyżywienie?
|